Сила чотирьох стихій на вашій кухні. Земля, вода, вогонь і повітря - ось ті інгредієнти, які створюють унікальний продукт «глиняний посуд», а коли до цього додається сила і майстерність людських рук виходить справжня магія. Душевний, заряджений на позитив посуд принесе тільки радість і користь своїм власникам. 

Що нас приваблює в глиняному посуді:

  • найбільша перевага посуду з глини в тому, що вона не вступає в реакцію з продуктами і не змінює їх смаков і якості. Глина абсолютно екологічна і повністю безпечна. З глиняних тарілок і чашок не страшно годувати навіть малюків
  • це унікальний еко-матеріал, який самостійно регулює температуру
  • ще одна властивість, про яку варто згадати — це характерна структура глини, а саме її пористість. В результаті Ви отримуєте соковиті, смачні і ... дієтичні страви. 

Щоб такий посуд прослужив довго і приносив лише користь потрібно пам'ятати, що є певні особливості використання глиняного посуду.

5 корисних порад з догляду за глиняним посудом без глазуру: 

  1. Не варто ставити на холодну поверхню гарячий горщик. Краще буде поставити його на поверхню з дерева або обробну дошку. Остигати посуд має поступово, так Ви уникнете появи мікротріщин. 
  2. Глиняний посуд чутливий до різких перепадів температури. Знаходячись під впливом різких температурних коливань, посуд може одразу луснути і почати тріскатися. 
  3. Глиняний посуд слід зберігати у відкритому вигляді. 
  4. Після покупки, підготуйте глиняний посуд до використання. Перший раз варто її помити у воді, яка містить мило, а потім покласти в холодну воду на одну годину.
  5. Щоб глиняний посуд був вогнетривкий, його слід попередньо загартувати. Спочатку кладемо посуд з глини в холодну воду, потім починаємо поступово підігрівати воду, доводячи до кипіння, потім воду знову варто поступово охолодити. У наступному етапі посуд з глини проварюємо в оцтовій воді протягом однієї години.

«Як готувати в глиняному посуді» 

У глиняному посуді можна готувати практично все, що завгодно і як завгодно - варити, тушкувати, томити на повільному вогні. Перед тим, як поставити заповнену каструлю, горщик або чашку з глини в газову або електричну духовку, її рекомендується злегка прогріти. Ставити посуд в духовку треба з накритою кришкою і так, щоб вона не стикалася зі стінками. Тепер можна включити духовку на 200-300 градусів С, вона буде поступово прогріватися, і тоді глиняний посуд витримає високі температури. Готуються зазвичай страви в такому посуді 35-55 хвилин, в залежності від рецепту.

Догляд за глиняним посудом 

Мити глиняний посуд рекомендується милом без синтетичних ароматизаторів або з невеликою кількістю соди. Користуватися миючими засобами побутової хімії небажано. Для особливо ретельного миття можна скористатися оцтом. Щоб уникнути маленьких і ледве помітних подряпин,  не використовуйте жорсткі губки, які можуть пошкодити глиняний посуд. Вимитий посуд необхідно ретельно протерти м'яким рушником, а потім просушити на відкритому місці (краще всього на свіжому повітрі). 

Глиняний посуд ручної роботи це must-have для затишної атмосфери вашої кухні. У такому посуді страви завжди будуть ароматними, напої смачними, а сімейні застілля наповнені добротою і душевним теплом.

Інтернет-магазин глиняного посуду «Своє Краще» пропонує автентичні вироби з натуральної глини в кращих традиціях українського гончарства. Порадуйте свою сім'ю якісною продукцією з національним акцентом, а друзів - красивим, оригінальним подарунком.